VEGETARIÁNSKÝ SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Nejdříve uvaříme dva balíčky sojových kostek (já měla pouze nudličky, ale kostky se hodí lépe) půl hodiny v zeleninovém vývaru se lžící mleté papriky. Na 4 lžících oleje necháme zesklovatět 3 velké pokrájené cibule a 3 stroužky česneku, přidáme lžíci červené papriky, lžičku kmínu, půl lžičky pepře a 1 bobkový list. Vmícháme uvařené a scezené sojové maso (vývar nevyléváme, guláš jím podlijeme), 500 g kysaného zelí, jednu červenou a jednu oranžovou papriku pokrájenou na kostičky a konzervu loupaných rajčat nakrájených na kostky. Osolíme, podlijeme trochu vývarem a dusíme, dokud zelí nezměkne, trvá to asi půl hodiny. Odstavíme a vmícháme 250 ml zakysané smetany (vegani vynechají), případně dosolíme. Podáváme s tradiční maďarskou přílohou – vařenými krupkami nebo s chlebem, knedlíkem nebo drobnými těstovinami.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

3 komentáře:

  1. Sojové kostky mohou dobře posloužit jako náhrada masa, která je navíc cenově velice lákavá. Jen se musí dávat pozor na jejich přípravu, kdy se může stát, že nebudou dostatečně povařené a uvnitř tvrdé. Skvělý nápad použít je do segedínu. Kdo nejí maso, v takovém guláši snad ani nepozná rozdíl.

    OdpovědětVymazat
  2. ...zajímavý s tou paprikou a rajčaty?! Vyzkouším...místo zakys smetany dám třeba ryzovou?! Nebo nemusím vůbec?

    OdpovědětVymazat