BYLINKOVÁ MUSAKA

600 g cuketek a 600 g nových brambor nakrájíme na co nejtenčí plátky. Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a 4 stroužky česneku, přidáme 600 g spařených, oloupaných a nakrájených rajčat, osolíme, opepříme a 15 minut podusíme. Rozšleháme 250 ml mléka, 250 ml smetany, 4 celá vejce, sůl a 200 g smetanového bylinkového sýra. Větší misku různých bylinek (petrželka, libeček, šalvěj, popenec, řebříček, řeřicha…) nadrobno nasekáme. Pekáček dobře vymastíme máslem, na dno narovnáme brambory, na ně přijdou cukety (oboje osolíme), potom sekané bylinky, podušená rajčata a smetana se sýrem. Takto postupujeme, dokud nám zbývají suroviny, poslední vrstva je smetana. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů asi hodinu, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka a brambory nejsou měkké.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat