JAHODOVÝ KOLÁČ S KRÉMEM

Ušleháme do husté pěny 4 žloutky, 100 g moučkového cukru a kůru a šťávu z jednoho citrónu, postupně vmícháme lžíci oleje, 100 g hladké mouky, půl lžičky kypřícího prášku a tuhý sníh ze 4 bílků. Vymažeme malý plech máslem a vysypeme ho hrubou moukou, rozetřeme do něho těsto a upečeme ho v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 15 – 20 minut. Na vychladlé těsto narovnáme kilo pokrájených jahod a rozetřeme krém: Ve vodní lázni dohusta ušleháme 1/8 l mléka, 3 žloutky, lžíci cukru a lžíci hladké mouky. Odstavíme a šleháme do vychladnutí. Vmícháme 250 ml šlehačky ušlehané se ztužovačem.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat