JOGURTOVÁ KOPULE

Vynikající, lehoučký dort.
Ze 100 g polohrubé mouky, 20 g cukru, 60 g másla, špetky soli a dvou lžic tvarohu zpracujeme těsto, které rozválíme do vymaštěné menší dortové formy - měla by mít stejný průměr (nebo okraje ořízneme) jako mísa, kterou použijeme na náplň). Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 20 minut. Korpus vyklopíme a necháme vychladnout (mně se rozlomil na tři díly, ale ono to zas tak nevadí).
Mísu dáme na hodinu do mrazáku. 200 ml meruňkového džusu svaříme se lžící agaru, necháme vychladnout a vylijeme jím zmrzlou mísu (jde to dost blbě). Vrátíme do mrazáku a připravíme jogurtovou náplň: 150 ml mléka svaříme se 4 lžícemi agaru, necháme vychladnout a vmícháme do 500 g řeckého jogurtu rozmíchaného s cukrem podle chuti a šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. Nakonec vmícháme 50 g sušených brusinek. Vlijeme do mísy, přiklopíme korpusem a dáme do rána vychladit do chladničky. Druhý den dáme celou mísu na okamžik do vroucí vody, kopuli vyklopíme, ozdobíme strouhanou čokoládou a čerstvou meduňkou.




3 komentáře:

  1. Dobrý deň, súrne potrebujem vedieť, koľko cca gramov si predstavujete pod pojmom lyžica. Kupujem sáčky po 10g. Zatiaľ som agar použila na polievanie len na polievanie želatínou, do jugurtového krému som ho ešte nedávala. A práve robím podobný tip torty a neviem koľko toho agaru a akým spôsobom dať do náplne....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Množství agaru, které se vejde do polévkové lžíce, jsem bohužel nevážila, nejlépe bude, když budete agar dávkovat podle návodu na obalu.

      Vymazat