JABLEČNÝ KOLÁČ S ČEPIČKOU

Zde vidíte, že i z šeredných padančat se dá upéct dobrý koláč 
Večer předem namočíme 100 g hrozinek a/nebo sušených brusinek do rumu tak, aby byly sotva ponořené.
Do mísy dáme 250 g celozrnné špaldové mouky, přidáme 70 g moučkového cukru, 1 lžičku kypřicího prášku, špetku soli, 50 g změklého másla a 50 g tvarohu a rozemneme na drobenku. Nakonec zapracujeme jedno vejce a uhněteme hladké těsto, které vtlačíme do vymaštěné koláčové formy, přičemž necháme zvýšené okraje.
800 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek nakrájíme na silnější plátky, smícháme se sáčkem vanilkového cukru, lžičkou skořice, 2 lžícemi vanilkového pudingového prášku a namočenými hrozinkami i s rumem. Jablky naplníme formu s těstem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů 50 minut, zakryjeme alobalem a ještě 10 minut dopečeme.
Rozmícháme dohladka 100 g bílého jogurtu, 150 g tvarohu a sáček vanilkového cukru. Na talíři každou porci upečeného teplého koláče ozdobíme polévkovou lžící tvarohového krému.




více ZDE

2 komentáře:

  1. Dik za recept. Troch sem ho vylepsil. Rum jsme mel jen Zcapa (23letej) a trochu Captain Morgana, tak jsem hrozinky vymáchal v techto rumech pres noc. No a to co zbylo, jsem smichal s jogurtem a tvarohem na čepičku a bylo to vyborny.Opravdu luxus. Dik Martin.

    OdpovědětVymazat