ČESNEKOVÁ OMÁČKA

Tohle je další ze starodávných receptů z Marholdovy Krkonošské kuchařky. Sklidila ovace 
V rendlíku rozpustíme 60 g másla, vsypeme 70 g celozrnné mouky a umícháme světlou jíšku. Zředíme ji 750 ml zeleninového vývaru, dohladka rozšleháme a vaříme dohusta. Vmícháme 3 utřené stroužky česneku, muškátový květ, čerstvě mletý pepř a osolíme. Nakonec zjemníme žloutkem rozkvedlaným v troše smetany, vmícháme sekanou řeřichu a prohřejeme, už nevaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a vařeným vejcem. Zdobíme na másle osmahnutými plátky česneku.
Bramborový knedlík: 1 kg vařených, oloupaných a najemno nastrouhaných brambor promícháme s 250 g celozrnné hladké mouky, 250 g bílé hrubé mouky, lžičkou soli a jedním bílkem. Dobře, ale rychle uhněteme pružné těsto, rozdělíme je na 4 stejné díly a z každého vytvarujeme knedlíkovou šišku. Zavařujeme do vroucí slané vody a vaříme 20 minut od vyplavání. Po dvaceti minutách jeden knedlík vytáhneme a rozkrojíme, abychom se přesvědčili, zda je uvařený.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat