ZELÍ ZAPEČENÉ SE ŠPECLEMI

Na lžíci oleje v hluboké pánvi prudce osmažíme 200 g pokrájené hlívy, osolíme špetkou soli a okořeníme kmínem. Houby vyjmeme a na olej dáme zesklovatět jednu cibuli, přidáme půl hlávky zelí nakrájeného na nudličky, podlijeme 200 ml červeného vína, přidáme 4 rajčata oloupaná a nakrájená nadrobno, osolíme, osladíme lžící medu a dusíme do poloměkka. Slijeme přebytečnou vodu, podle chuti dosolíme, dokyselíme nebo dosladíme, jak to máme rádi.
Umícháme dohladka řidší těsto z 220 g hladké mouky, 2 vajec, soli, muškátového oříšku a 100 ml vlažného mléka. Dáme na chvíli do chladu. Přivedeme k varu osolenou vodu a těsto do ní protlačujeme skrze síto na noky. Vaříme 3 – 5 minut, propláchneme studenou vodou a smícháme se zelím a houbami (zelí je v přesile a tak to má být). Narovnáme do pekáčku, zalijeme 100 ml smetany se třemi rozkvedlanými vejci a zapečeme v troubě dozlatova.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat