KUSKUSOVÉ KARBANÁTKY

Recept podle Romana Uhrina
100% vegan
Přivedeme k varu 1 l vody a přidáme do ní 180 g kuskusu, 2 lžičky polévkového koření typu Solčanka (nejlépe samozřejmě toho domácího), bazalku, majoránku, 5 utřených stroužků česneku, nasekanou petrželovou nať a 100 ml šťávy z červené řepy. Vaříme asi 10 minut na hustou kaši. Odstavíme, vmícháme 2 lžíce sezamového (nebo slunečnicového) oleje a necháme zcela vychladnout. Dávkovačem na zmrzlinu tvoříme na plech vyložený pečicím papírem kopečky, které lžící zploštíme a posypeme sezamem. Pečeme na 220 stupňů 15 – 20 minut. Během pečení se mohou placičky trochu roztéct, pomůžeme jim vařečkou, kterou okraje přihrneme do středu placičky a dopečeme. Podáváme s brambory s koprem: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a uvaříme běžným způsobem, jak jsme zvyklí. 2 velké cibule nakrájíme nadrobno, zalijeme ji v rendlíku vodou tak, aby byla ponořená, a pod pokličkou dusíme 10 minut. Přidáme 3 lžíce nasekaného čerstvého kopru a dusíme dál, dokud se neodpaří všechna voda. Nakonec přidáme 3 lžíce oleje a krátce osmahneme. Promícháme s horkými brambory a přidáme ještě tři lžíce syrového kopru.



více ZDE
společné vaření tohoto jídla TADY

1 komentář:

  1. vypadá to slibně, naposled jsem si dělala karbenátky z kapusty (bez vajíčka) hůře to drželo, určitě brzy zkusím tady tyto :) děkuji za tip!

    http://oprirodnikosmetice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat