PRAŽENÉ ŠIŠKY S KOPROVOU OMÁČKOU

100% vegan
Výtečné jídlo, dostala jsem velkou pochvalu 
Uvaříme 750 g brambor ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a jemně nastrouháme. Smícháme je s 200 g hrubé mouky a solí a uhněteme těsto, ze kterého uválíme asi 30 šišek. Vaříme je v osolené vodě do vyplavání. Slijeme a necháme okapat. Na dvou lžících oleje osmahneme cibuli, přidáme 50 g krupice, osolíme a deset minut pražíme. Přidáme šišky, zamícháme a přemístíme do rozpálené trouby, kde je za občasného protřepání upražíme.
Na dvou lžících kokosového oleje osmahneme 4 lžíce celozrnné špaldové mouky, vlijeme 700 ml ovesného mléka (vyráběla jsem včera) a umícháme na hustou omáčku. Přidáme svazek nasekaného kopru, osolíme bylinnou solí, ochutíme lžící lahůdkového droždí a odstavíme. Podle chuti přisladíme sladovým sirupem a okyselíme citrónovou šťávou.



více TADY

Žádné komentáře:

Okomentovat