VEGANSKÝ OVOCNÝ KOLÁČ S KŘUPAVOU DROBENKOU

Vynikající, jemný a nadýchaný koláč.
V míse smícháme 375 g polohrubé mouky, 100 g třtinového cukru, 1 lžičku kypřicího prášku a 1 lžičku jedlé sody, přidáme 500 g najemno nastrouhaných jablek, 100 ml oleje a 170 ml rostlinného mléka. Dobře rozmíchané těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme drobenkou: 6 lžic ovesných vloček, 2 lžíce strouhaného kokosu a 2 lžíce sladového sirupu. Pečeme při 200 stupních 30 minut, dokud drobenka nezrůžoví.


více ZDE

10 komentářů:

  1. Bezvadný! Povedlo se s rybízem a domácím mandlovým mlékem :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejlepší ovocný koláč, jaký jsem kdy jedla, fakt!! Díky moc za recept

    OdpovědětVymazat
  3. Tento koláč jsem dělala před 14 dny a musím říct, že všichni si pochvalovali :) Je opravdu výborný a zařazuji ho do super receptů : TOP !!!

    OdpovědětVymazat
  4. Prosím Vás mám otázku. Jablká mám pridávať vyšťavené? Ďakujem :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý večer, prosím, šel by nahradit sladový sirup medem a jestli ano, v jakém množství ? A budou se na něj hodit švestky ? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno, určitě. Řekla bych že množství bude stejné a se švestkami to nezkazíte.

      Vymazat