MERUŇKOVÝ KOLÁČ S MAKOVOU DROBENKOU

V míse smícháme 250 g polohrubé mouky. 5 g instantního droždí, špetku soli a 3 lžíce třtinového cukru. Ve 40 ml vody rozmícháme 20 g Hrašky a necháme deset minut odstát (nevegani použijí prostě jedno vejce). Potom rozmícháme se 125 ml teplého ovesného (nebo jiného rostlinného) mléka a 50 g rozehřátého rostlinného másla (Alsa nebo Stella, nevegani použijí kravské máslo). Dobře zpracujeme vláčné nelepivé těsto a dáme do tepla na hodinu vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na plech, poklademe půlkami meruněk a posypeme drobenkou: 50 g rostlinného másla, 30 g mletého máku, 50 g moučkového cukru, 30 g polohrubé mouky.
Pečeme na 200 stupňů půl hodiny.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat