SELSKÝ KOLÁČ

Lahodný a výrazný koláč, doporučuji!
Do mísy dáme 170 g žitné chlebové mouky, vmícháme půl lžičky soli, sušenou dobromysl, 1 lžičku cukru, 1 lžičku instantního droždí, 1 lžíci olivového oleje a nakonec 120 ml vlažné vody. Dobře zpracujeme těsto a necháme v teple 40 minut kynout. 
3 velké cibule necháme se špetkou soli zesklovatět na dvou lžících olivového oleje, přidáme 60 ml balsamikového octa a pět minut vaříme.
V rendlíku rozpálíme 50 g rostlinného másla, například Alsan nebo Stellu, vsypeme 30 g hladké mouky a umícháme světlou jíšku s trochou soli a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Po částech vmícháme 300 ml rýžového mléka a povaříme na hladkou hustou omáčku.
Vykynuté těsto rozválíme do vyšší koláčové formy, necháme zvýšené okraje, propícháme vidličkou, posypeme 4 pokrájenými stroužky česneku, pokapeme olivovým olejem a poklademe 450 g brambor nakrájených na velmi jemné plátky. Brambory zalijeme omáčkou a posypeme cibulí.
Pečeme na 180 stupňů hodinu.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat