LIDOVÉ PERNÍČKY

V míse promícháme 140 g tmavé žitné mouky, 140 g hladké bílé mouky, 2 celá vejce, půl lžičky jedlé sody, 3 tlučené hřebíčky, lžičku skořice, 70 g teplého medu, 50 g moučkového cukru, lžíci strouhané pomerančové kůry a asi 20 tlučených mandlí. Umícháme těsto, které necháme do druhého dne odležet v chladu zabalené v potravinářské fólii. Druhý den po částech vyvalujeme, téměř nepodsypáváme a vykrajujeme perníčky, které pečeme při 150 stupních pouze do růžova, nepřepečeme, nebo budou tvrdé. Hotové zdobíme rumovou polevou: 100 g moučkového cukru rozmícháme se dvěma lžícemi rumu a sypeme sekanými mandlemi.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat