PASTÝŘSKÝ KOLÁČ

Na čtyřech lžících rozehřátého slunečnicového oleje necháme změknout velkou pokrájenou cibuli, přidáme čtvrtku nebo půlku pokrájené kapusty (podle velikosti), půlku kedlubny a tři mrkve nakrájené na špalíčky, šest velkých pokrájených žampionů. Asi deset minut společně opékáme, občas promícháme. Přidáme sklenici konzervovaných rajčat, které jsme si připravili v létě, 150 g hrášku, 8 tlučených jalovčinek, půl lžičky tymiánu a lžičku tlučeného pepře. Osolíme, podlijeme asi 100 ml zeleninového vývaru a dusíme asi 15 minut, zelenina nesmí příliš změknout.
Připravíme bramborovou kaši asi z kila brambor obvyklým způsobem, jen místo kravského použijeme rostlinné mléko a místo másla olivový olej. Kaši navrstvíme na dušenou zeleninu v zapékací míse a posypeme konopným semínkem. Zapečeme dozlatova a na talíři ozdobíme naťovou cibulkou.



více TADY

2 komentáře:

  1. EVIČKO,můžu zase otravovat :-)?Dá se použít rajčata čerstvá a když nemám ty jalovčinky??????

    OdpovědětVymazat