BULGUR S CIZRNOU A ŠPENÁTEM

Večer namočíme 200 g cizrny, druhý den vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka s kouskem řasy wakame (kvůli jódu a zdraví), trvá to asi 45 minut. Slijeme a necháme okapat. 200 g pšeničného bulguru zalijeme 500 ml vody, osolíme, přidáme lžíci olivového oleje a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Na třech lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme lžičku kari koření, lžičku římského kmínu a lžičku tlučeného koriandru a společně mícháme, dokud se krásně nerozvoní. Vložíme 200 g špenátu (čerstvého nebo zmraženého), uvařený bulgur i cizrnu, podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut. Osolíme, vmícháme 200 ml kokosového mléka a prohřejeme. Podáváme s plackami rótí (mouka, sůl, voda) pečenými na sucho na sporáku nebo na pánvi a pokapané olejem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat