CIZRNOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

Včera jsme si dopřáli smažené jídlo, dělávám ho tak málo, že to ani nestojí za řeč. Smažila jsem na kokosovém oleji.
Nejdříve si připravíme badi, což jsou takové smažené kousky, kuličky, zhotovené z cizrnové mouky. V míse rozmícháme 300 g cizrnové mouky, lžičku soli, lžíci kypřicího prášku, lžíci mleté papriky a 300 ml studené vody. Ze vzniklého těsta vykrajujeme lžičkou kousky a smažíme je v pánvi na tuku. Necháme okapat na ubrousku, který vsákne něco tuku.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a vsypeme koření: po lžičce drceného fenyklu, římského kmínu, kari lístků, černuchy a hořčičného semínka (černé bude lepší) a po lžičce kurkumy a mangového prášku (lze vynechat a nahradit dvěma lžícemi citrónové šťávy na závěr). Jakmile začne koření intenzivně vonět, přidáme do pánve lžíci tmavého třtinového cukru a 800 g oloupaných a pokrájených rajčat. Osolíme a vmícháme 250 g přírodního tofu nakrájeného na kostičky a 400 g pokrájené ačokči (lze nahradit fazolovými lusky). Zakryjeme poklicí a dusíme doměkka. Promícháme s badi a nechám asi 20 minut odležet. Posypeme sekanou petrželkou (nebo ještě lépe koriandrovou natí).




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat