JABLEČNÝ KOLÁČ S RUMEM

320 g celozrnné špaldové mouky promícháme v míse se špetkou soli, 10 g kypřicího prášku, lžičkou citrónové kůry, 20 g cukru, jedním najemno nastrouhaným jablkem, 60 ml slunečnicového oleje a 50 ml studené vody. Zpracujeme těsto, které vtlačíme do vymaštěného pekáčku (cca 25/40 cm). Vložíme do chladničky odpočinout a mezitím si připravíme náplň. Do mísy nastrouháme na nudličky 10 oloupaných jablek a promícháme je se čtyřmi lžícemi rumu, 70 g tmavého třtinového cukru, 100 g hrozinek, 60 g kukuřičného nebo bramborového škrobu, půl lžičkou vanilky, třemi lžícemi mleté skořice a 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů. Navrstvíme na těsto, rukou přimáčkneme a pečeme při 200 stupních asi 40 minut. Krájíme po vychladnutí.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat