PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA S TYMIÁNOVOU OMÁČKOU

Dvě větší nebo čtyři menší červené řepy oloupeme, nakrájíme na kostky a položíme na čtverec pevného alobalu. Osolíme, posypeme čtyřmi pokrájenými stroužky česneku, pokapeme balzamikovým octem a panenským olivovým olejem, pevně zabalíme a pečeme hodinu v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
Rozehřejeme v rendlíku dvě lžíce oleje, přidáme pokrájenou cibuli, deset celých pepřů, 5 celých nových koření, dva bobkové listy a několik snítek zeleného tymiánu (nebo lžičku sušeného). Přisypeme čtyři lžíce hladké mouky a pět minut mícháme. Zalijeme 500 ml dobrého zeleninového vývaru, dobře rozmícháme a povaříme asi 10 minut. Přecedíme přes sítko, dosolíme a na talíři omáčkou poléváme pečenou řepu. Podáváme s dušenou rýží.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat