KOLÁČ S LETNÍMI JABLÍČKY

Jedno kilo oloupaných a na kostičky nakrájených letních jablíček podlijeme v hrnci 50 ml bílého vína, vmícháme dvě lžíce sušené třtinové šťávy (nebo cukru) a lžíci mleté skořice. Dusíme deset minut a odstavíme.
V míse promícháme 100 g pohankové mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 80 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), 100 g hrozinek a 2 lžičky kypřicího prášku. Vlijeme 60 ml rostlinného mléka (nebo vody), 60 ml slunečnicového oleje a šťávu z poloviny citrónu. Promícháme a těsto vtlačíme do vymaštěné dortové formy (prům. 24 cm). Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a deset minut předpečeme.
Vyjmeme z trouby, na povrch korpusu rozprostřeme dušená jablíčka, posypeme 200 g nakrájených meruněk (nebo rybízu, josty, malin, borůvek a pod.) a 150 g namletých makadamových oříšků (můžeme použít jakékoliv ořechy). Dlaní mírně stlačíme, aby oříšky držely a nesypaly se. Vrátíme do trouby a ještě 15 minut dopečeme.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat