JABLEČNÝ KOLÁČ S PUDINGEM

V pánvi nasucho opražíme 200 g ovesných vloček, 50 g mandlí, rozmixujeme je na mouku a promícháme se špetkou soli, 50 g celozrnné špaldové mouky, 100 ml slunečnicového oleje a 100 g datlového sirupu (nebo jiného sirupu). Vzniklé těsto vtlačíme prsty do vymaštěného pekáčku (cca 40/25 cm) a pečeme při 180 stupních půl hodiny.
600 g pokrájených jablek podusíme deset minut se 100 g hrozinek a lžící rumu na dvou lžících oleje a navrstvíme je na předpečený korpus.
V 600 ml sojového mléka rozmícháme dvě lžíce cukru, lžičku mleté vanilky, špetku kurkumy a 80 g bramborového škrobu. Svaříme dohusta a rozetřeme na jablka. Povrch ozdobíme datlovým sirupem a necháme ztuhnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat