PODZIMNÍ KOLÁČ S JABLKY A OŘECHY

Připravíme si v odšťavňovači 1 litr jablečné šťávy, pro hezčí barvu přidáme do přístroje i jednu červenou řepu (ale nemusíme to dělat). Do šťávy namočíme 2 tyčinky agaru.
Kilo nakrájených jablek (je to asi 13 jablek) vložíme do hrnce, zasypeme 50 g rapadury(sušené třetinové šťávy), pokud nemáme, použijeme cukr a zalijeme šťávou z jednoho velkého citrónu. Dusíme doměkka, ale nerozvaříme. Vmícháme 100 g vlašských ořechů.
Umeleme 200 g vlašských ořechů a promícháme je se 100 g celozrnné špaldové mouky, lžičkou kypřicího prášku, 50 g datlového sirupu a 100 ml studené vody. Vzniklé těsto vtlačíme do dortové formy a necháme zvýšené okraje. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 15 minut.
Svaříme šťávu s agarem, dokud se dokonale nerozpustí, vmícháme podušená jablka a směs rozetřeme na prochladlé těsto. Necháme ztuhnout v chladu.




Žádné komentáře:

Okomentovat