LAHŮDKOVÁ KAPUSTA

Víte, že kapusta patří k nejzdravější zelenině vůbec? Recept je upravený od Romana Uhrina.
Na dvou lžících oleje zlehka osmahneme pokrájenou cibuli, dva stroužky česneku, lžičku mleté papriky a lžičku kmínu. Přidáme 750 g na nudličky nakrájené kapusty a několik minut za častého míchání opékáme. Oloupeme a nakrájíme na kostičky 400 g brambor a přidáme je do hrnce. Ochutíme sypkým bujónem např. Wurzlem, promícháme a zalijeme půl litrem horké vody. Dusíme doměkka, trvá to asi 20 - 25 minut. Případně dosolíme.
250 g uzeného tofu nakrájíme na špalíčky, promícháme se třemi lžícemi Shoyu a obalíme ve 4 lžících sezamového semínka. Osmažíme na pánvi a podáváme s kapustou.


Žádné komentáře:

Okomentovat