BRAMBORY S RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU

Prosté jídlo pro skromné strávníky, ale komu k nasycení nestačí, může tyhle chutné dušené brambory podávat jako přílohu a polévat je třeba omáčkou. Nám úplně stačily, jak jsou.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a vložíme do ní kilo oloupaných a na centimetrové kostičky nakrájených lojovatých brambor, půl kila kapustiček překrojených na čtvrtinky, pokrájenou cibuli, tři utřené stroužky česneku, tymián a čerstvě mletý pepř. Opékáme, dokud se připalování nestane neúnosné, poté podlijeme trochou vody. Za občasného promíchání dusíme půl hodiny. Solíme až nakonec.


1 komentář:

  1. Tohle jídlo jsem zrovna vařila den před vámi. dělám ho podle nějakého časopisu, kde do něj ještě přidávali klobásu,ale není to vůbec potřeba je vynikající i bez ní. Kapustičky dávm celé, brambory ve šlupce krájím na kolečka, je to hezčí pro oči.

    OdpovědětVymazat