INDICKÝ ŠPENÁT

Dne předem namočíme 100 g cizrny, druhý den ji v čisté vodě uvaříme doměkka. 
Na dvou lžících rozehřátého oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme kousek strouhaného zázvoru, lžičku drceného koriandru, lžičku římského kmínu, několik zrnek bílého pepře a půl lžičky fenyklu. Chvíli společně opékáme a přidáme 400 g brambor nakrájených na malé kostičky a 15 minut za častého míchání opékáme. Spaříme a pokrájíme 200 g špenátových listů, spaříme, oloupeme a nakrájíme 500 g rajčat, vymačkáme a na kostičky nakrájíme 200 g bílého tofu. Všechno to přidáme do pánve spolu s uvařenou a scezenou cizrnou, osolíme, podlijeme 100 ml vody, přikryjeme a dusíme 10 minut. Podáváme s plackami pečenými přímo na kamnech (mouka, voda, trochu oleje a sůl – večer předem zpracujeme tužší těsto a necháme je v chladničce odpočívat zabalené ve fólii, s těstem se pak mnohem lépe pracuje a placky jsou chutnější).


Žádné komentáře:

Okomentovat