RÝŽOVÝ SALÁT

Skvělý salát k lehkému obědu nebo večeři. Poprvé jsem v něm vyzkoušela plody dřínu, takzvané dřínky, naložené jako olivy. Poslal mi je na ochutnání Filip ŠumberaVelmi mile mě překvapila jejich chuť. Místo nich použijte samozřejmě olivy.
V 800 ml osoleného zeleninového vývaru uvaříme doměkka 300 g nebroušené rýže basmati. Přendáme do mísy a promícháme se lžící olivového oleje, na kterém jsme zlehka osmahli drcenou chilli papričku. Jakmile rýže vychladne, přidáme pokrájenou papriku, salátovou okurku, cibuli, 50 g rukoly, 4 lžíce oliv (já měla ty dřínky) a asi 8 sušených rajčat naložených v oleji a nakrájených na proužky. Osolíme, opepříme a ochutíme lžící jablečného octa.


Žádné komentáře:

Okomentovat