ČERVENÁ ČOČKA S JÁHLAMI PO INDICKU

V hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce sezamového oleje a pět minut na něm opékáme pokrájenou cibuli a kousek strouhaného zázvoru. Vmícháme 8 drcených tobolek kardamomu, půl lžičky drceného bílého pepře, dvě špetky drcených kari lístků a lžičku kari koření (pokud některé z koření nemáme, v nouzi postačí kari). Přidáme 100 g jahel (pokud si nejsme jisti kvalitou, raději je několikrát propláchneme vroucí vodou kvůli hořkosti), 100 g červené čočky, 120 g mrkve a jednu červenou papriku, oboje nakrájené na kostičky. Podlijeme půl litrem zeleninového vývaru, osolíme a pod pokličkou dusíme 20 – 25 minut na mírném ohni. Vmícháme 150 ml mandlové smetany, 100 g hrášku čerstvého či mraženého a dvě lžíce citrónové šťávy. Prohřejeme. Podáváme s indickými plackami, chlebem anebo jen tak jako výbornou, sytou a výživnou kaši.



1 komentář:

  1. Moc jsem si dnes pochutnala, jen jsem nedala hrášek, nějak mi tam nepasoval :o)), určitě to na výtečné chuti neubralo.
    Přeji hezké dny.
    Alena

    OdpovědětVymazat