CIZRNOVÝ SALÁT S QUINOOU

150 g cizrny namočíme přes noc a druhý den ji v čisté vodě uvaříme doměkka. 125 g quinoy propláchneme, v hrnci zalijeme 250 ml horké vody a vaříme asi 15 minut, dokud se všechna voda neodpaří a quinoa není měkká. Cizrnu i quinou dáme do mísy, promícháme s jednou velkou na nudličky nastrouhanou mrkví, čtyřmi stroužky česneku nakrájenými na plátky a osmahnutými dozlatova na lžíci oleje a 100 g rukoly. 
Do mixéru postupně vkládáme 80 g předem namočených kešu oříšků, 1 nakrájenou červenou cibuli, 100 ml vody, 50 ml balzamikového octa, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičku agávového sirupu a lžičku soli. Rozmixujeme na hladký krém, který poslouží jako vynikající zálivka. Promícháme se surovinami v míse a vychladíme. Salát je skvělý.



1 komentář: