JÁHLY SE ZELÍM

Na nudličky nakrájíme 700 g zelí, vložíme do hrnce, podlijeme sběračkou vody, osolíme a okmínujeme a dusíme do poloměkka. Dochutíme cukrem a octem.
250 g jahel propláchneme, zalijeme je v hrnci 500 ml osoleného rostlinného mléka (například rýžového), okořeníme bylinkami (libeček, petrželka, dobromysl, šalvěj) a vaříme doměkka na mírném ohni, dokud se všechna tekutina nevsákne. Jáhly smícháme se zelím a 200 g smaženého tempehu nakrájeného na malé kostičky. Směs navrstvíme do vymaštěné zapékací mísy a pečeme při 200 stupních 20 minut dokřupava. Podáváme se salátem.



2 komentáře:

  1. vařím velmi podobný recept, přidávám na kostičky opečený celer a kořením hodně kmínu s majoránkou - skvělá chuťová kombinace ;)

    OdpovědětVymazat