TĚSTOVINY S BYLINKOVOU OMÁČKOU

Do této famózní omáčky můžete použít jakékoliv jedlé bylinky, v tomto je kopřiva, řeřišnice, popenec, jitrocel, kostival, bršlice, kontryhel, šťovík, divoká pažitka, řebříček, česnáček a ze zahrádky libeček a dobromysl.
Na olivovém oleji osmahneme dorůžova dva nakrájené stroužky česneku. Zvlášť na oleji dokřupava opečeme i 200 g nadrobno nakrájeného tempehu. 100 g bylinek nasekáme nahrubo. Uvaříme balíček semolinových špaget a vmícháme do nich 200 ml mandlové smetany, tempeh, česnek a byliny. Můžeme přisolit.


3 komentáře:

  1. Už vyrážím na zelené :-) mňam

    OdpovědětVymazat
  2. Pani Eva, sledujem Váš blog už dosť dlho, páči sa mi a veľ odporučaní z neho dodržujem. Verím vo Vaše znalosti, preto Vás prosím o radu. Dala som si luhovat do 40 % liehu kopřivu, aj s toškou lopúchu. Pôvodne som myslela, že to budem používať na vlasy. Ale neviem, či je to v poriadku, lebo v záplave rád na Googli som našla, že výluh sa má používať na prečistenie organizmu. Myslíte, že by som ho mohla používať aj na moje jemné a riedke vlasy? Ďakujem za odpoveď. Anna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, oplach odvarem z lopuchu, kopřivy nebo břízy přispívá k dobrému zdravotnímu stavu vlasové pokožky. Když už jste naložila kopřivu do lihu, můžete přidat třeba lžíci do litru vody a tím vlasy oplachovat.

      Vymazat