KVAŠENÁ ZELENINA

S kvašenou zeleninou jsem trochu už jako kolovrátek, viďte? 
Ale je to skutečně skvělý zdroj vitamínů a enzymů, které nám v zimě pomáhají zůstat fit. Na naše celkové zdraví a imunitu mají totiž zásadní vliv naše střeva a proto se snažíme, abychom je nepřetěžovali, ale naopak jim poskytli tu správnou potravu. A právě mléčné kvašení je to pravé. 
Můžete použít v zásadě jakoukoliv zeleninu, já mám ráda červenou řepu, ale komu nechutná, třeba brokolice je také výborná.
Univerzální recept připojuji, ale můžete klidně vynechat chilli a zázvor a přidat třeba kmín a hořčičné semínko. Množství soli odhaduji, solím ale více, než bych solila normální salát určený ihned k jídlu, asi dvojnásobně. 


Žádné komentáře:

Okomentovat